Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 25.02.2018. 19:11 |

Rukometašice Jedinstva AtlasRelaxa startale ubjedljivom pobjedom protiv Mire

FENA

TUZLA, 25. februar (FENA) - U susretu 12. kola prvenstva BiH za rukometašice, u Tuzli je večeras Jedinstvo AtlasRelax pobijedilo ekipu Mire iz Prijedora rezultatom 41:27 (18:8).

Tuzlanke su opravdale ulogu favoritkinja, ali su se prvih petnaestak minuta propisno mučile da naprave osjetniju prednost.

Gošće su držale priključak do 17. minute kod rezultata 7:5, ali je nakon toga krenula serija golova koje je najčešće postizala Neira Midžić, na kraju proglašena igračicom susreta, dok je u timu Mire najbolja bila Božana Ćutković.

U posljednjih desetak minuta, kada je ubjedljiva pobjeda Tuzlanki bila izvjesna, trener Elmir Grabčanović uveo je na parket potpuno mladi sastav.

Svoj debitanski pogodak u Premijer ligi postigla je 13-godišnja Renata Petrović šutirajući "sedmerac", zaradivši aplauz oko 200 gledatelja u dvorani Mejdan.

Najefikasnije u domaćem timu bile su Neira Midžić i Dejana Kulić sa po 9, Admira Zvekić sa 7, te Matea Šumelj koja je postigla 5 golova.

U ekipi Mire Božana Ćutković postigla je 14, a Fraga Mutić 5 golova.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Vlada TK će podržati rukometnu utakmicu reprezentacija BiH i Portugala

Izviđač obranio naslov prvaka BiH u rukometu 

Rukometašice BiH počinju pripreme za susrete protiv Rumunije i Hrvatske

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije