Servisne informacije     | 25.02.2018. 10:13 |

U BiH oblačno sa snijegom, od četvrtka nove sniježne padavine

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. februara (FENA) - U Bosni i Hercegovini danas preovladava oblačno vrijeme sa snijegom. Prognozirana visina novog snijega je od 5 do 15 centimetara. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

U Krajini i zapadnim područjima Bosne su izgledni i jaki udari vjetra brzine 40 do 50 km/h. Temperatura zraka uglavnom između -8 i -3°C, na jugu zemlje do 2°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Također i u naredna dva dana očekuje se oblačno sa snijegom. U ponedjeljak prognozira se visina novog snijega od 10 do 20 centimetara. Vjetar umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. U Krajini, sjevernim i zapadnim područjima Bosne mogući su i jaki udari vjetra brzine 40 do 50 km/h. Temperatura zraka uglavnom između -9 i -5°C, na jugu zemlje između -3 i -1°C.

U utorak visina novog snijega trebala biti od 5 do 15 centimetara. U Hercegovini slab snijeg u sjevernim i istočnim područjima. Moguće je smanjenje oblačnosti na jugu i jugoistoku Hercegovine. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Temperatura zraka uglavnom između -10 i -5°C, na krajnjem jugu zemlje između -4 i 0°C.

Oblačno sa slabim snijegom bit će u srijedu u Bosni, a u Hercegovini pretežno vedro. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -15 i -10°C, na jugu od -7 do -3°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -8 i -5°C, na jugu zemlje između između -2 i 1°C.

Novo naoblačenje sa juga koje će usloviti nove sniježne padavine u drugoj polovini dana očekuje se u četvrtak. Na krajnjem jugu zemlje kiša. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -16 i -10°C, na jugu od -7 do -3°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -4 i -1°C, na jugu zemlje do 3°C, navedeno je u saopćenju Federalnog hidrometeorološkog zavoda. 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

U ponedjeljak sunčanije prije podne, od sredine dana postepeno naoblačenje sa zapada

Prije podne u Bosni je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme

Jutros je u BiH bilo malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo