Ekonomija     | 23.02.2018. 15:18 |

Zapadnohercegovačka županija među deset 'Malih europskih regija budućnosti'

FENA Saopćenje

ŠIROKI BRIJEG, 23. veljače (FENA) - Specijalizirani časopis za izravna strana ulaganja "FDI Magazine" svrstao je Zapadnohercegovačku županiju (ZHŽ) među top 10 destinacija u kategoriji Malih europskih regija budućnosti 2018./19.

 Podaci kojima se raspolagalo pri svrstavanju ZHŽ-a u ovu kategoriju utemeljeni su na upitniku o stanju gospodarstva i potencijalnih mogućnosti za strana ulaganja, kojeg je po Odluci Vlade detaljno ispunio i pripremio Ured Vlade ZHŽ-a za europske integracije, na čelu s predstojnikom tog ureda Ivanom Juriljem. 

 "Ovo priznanje će biti dodatni poticaj našoj Županiji kako bi postala još više poslovno prijemčiva za buduća strana ulaganja", istaknuo je predsjednik županijske Vlade Zdenko Ćosić.

 U priopćenju Vlade ZHŽ-a napominju kako je ovo visoko priznanje ostvareno u okviru natječaja 'Europski gradovi i regije budućnosti' koje su ocjenjivali korporativni i međunarodni investicijski stručnjaci.

 Za donošenje odluke o proglašenju najboljih europskih gradova i regija ocjenjivački tim uzimao je u obzir kriterije kao što su - ekonomski potencijal, isplativost ulaganja, ljudski potencijal, kvaliteta života, prijateljsko poslovno okruženje i postojanje strategije za privlačenje investicija.

 Svrstavanje na ovu prestižnu listu za ZHŽ-e predstavlja izravnu preporuku mogućim ulagačima gdje i kako investirati, priopćeno je. 

 

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Ministrici Duraković dodijeljeno priznanje za zalaganje u promicanju mira i ljubavi

Vlada Srbije ranjenoj nastavnici u 'Ribnikaru' dodijelila doživotna mjesečna primanja

Karić uručila 'Ključ Grada Sarajeva' generalnom sekretaru Lige muslimanskog svijeta

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo