Bosna i Hercegovina     | 23.02.2018. 15:21 |

Zvizdić s parlamentarnom delegacijom Azerbejdžana

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. februara (FENA) - Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić primio je danas u posjetu delegaciju Parlamenta Republike Azerbejdžan, koju je predvodio poslanik i predsjednik grupe prijateljstva Azerbejdžana i BiH Chingiz Ganizade.

Predsjedavajući Zvizdić je istaknuo da su odnosi dvije zemlje dobri i da se kontinuirano unapređuju. Upoznao je goste s aktuelnom ekonomskom i političkom situacijom u BiH i rekao da  Bosna i Hercegovinu ima dva glavna vanjsko-politička prioriteta, a to su evropske i euroatlantske integracije. Istaknuo je da je BiH u posljednje tri godine napravila značajne iskorake na postizanju socijalnoekonomskog napretka društva i pozvao privrednike iz Azerbejdžana da nastave da ulažu u BiH, naglašavajući da su vlasti u našoj zemlji spremne i otvorene za unapređenje ekonomske, trgovinske, političke i diplomatske saradnje.

Predsjedavajući Zvizdić i članovi delegacije Parlamenta Azerbejdžana su se saglasili da postoji veliki prostor za razgovore i saradnju na svim nivoima i da oni trebaju biti češći, što će doprinijeti boljem razumijevanju  i unapređenju odnosa između BiH i Azerbejdžana.

Sastanku su prisustvovali i Eldar Hasanov, ambasador Republike Azerbejdžan u BiH, Elnur Guliyev, savjetnik u Diplomatskoj Misiji Republike Azerbejdžan i Elshad Eyvazli, književnik i autor knjige „Djeca koja nisu odrasla“, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Zvizdić: Nato šalje bataljon rezervnih snaga u BiH

Vijeće ministara BiH - Usvojena Godišnja platforma o obavještajno-sigurnosnoj politici

Zvizdić: Tužan sam zbog odlaska velikog čovjeka i književnika Abdulaha Sidrana

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'