Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 23.02.2018. 16:07 |

Intenzivirati napore na postizanju dogovora oko Izbornog zakona BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. februara (FENA) - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović istaknuli su opredjeljenje za nastavak reformskog procesa te potrebu da se ulože dodatni napori kako bi se dinamizirale aktivnosti na ispunjenju uvjeta za predaju aplikacije za status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

To je rečeno na na sastanku s ministricom za Evropu, integracije i vanjske poslove Republike Austrije Karin Kneissl, kojoj su članovi Predsjedništva BiH izrazili dobrodošlicu, ali i uvjerenje da će današnja posjeta dodatno unaprijediti tradicionalno dobre bilateralne odnose BiH i Republike Austrije.

Između dvije zemlje nema otvorenih pitanja, što predstavlja dobar osnov za razvoj sveukupnih političkih i privrednih odnosa, rečeno je na susretu. Izraženo je zadovoljstvo nivoom ekonomske saradnje, u prilog čemu ide činjenica da je Austrija prva po broju investicija u BiH.

Članovi Predsjedništva BiH informirali su ministricu Kneissl o aktuelnoj političkoj situaciji u zemlji, s posebnim osvrtom na euroatlantske integracije.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH te izrazili opredjeljenje da se intenziviraju napori na postizanju dogovora o ovim pitanjima.

Današnja posjeta savezne ministarke Kneissl BiH, kao prvoj u regiji, ukazuje da Austrija pridaje posebnu važnost razvoju prijateljskih odnosa i bilateralne saradnje. U tom svjetlu, iskazana je zahvalnost austrijskoj podršci procesu evropskih integracija i jačanju veza s EU te visokom pozicioniranju BiH, kada je u pitanju vanjska politike Austrije, saopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Bivša austrijska šefica diplomatije Karin Kneissl emigrirala u Rusiju

Kneissl: Bh. političari trebaju riješiti nesuglasice oko Izbornog zakona (VIDEO)

Kneissl: Bh. političari trebaju riješiti nesuglasice oko Izbornog zakona

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta