Bosna i Hercegovina     | 23.02.2018. 17:03 |

Naredne sedmice Javni pozivi za programe zapošljavanja u FBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. februara (FENA) - Federalni zavod za zapošljavanje, u saradnji s kantonalnim službama za zapošljavanje, naredne sedmice objavit će javni poziv za programe zapošljavanja.

Tako će 27. februara biti objavljen Javni poziv za učešće u Programu sufinansiranja zapošljavanja 2018., a 28. februara Javni poziv za učešće u Programu sufinansiranja samozapošljavanja Start up 2018.

Za programe zapošljavanja u 2018., kada je u pitanju Tuzlanski kanton, planirana su sredstva od oko devet miliona KM. Za Program sufinansiranja zapošljavanja 2018. u Tuzlanskom kantonu predviđena su sredstva od oko osam miliona KM, a za Program sufinansiranja samozapošljavanja Start up 2018. oko 1,2 miliona KM.

Novina je da su ove godine planirane dodatne mjere u okviru Programa sufinansiranja zapošljavanja, a radi se o mjerama Zapošljavanje žena 2018, Doprinos 500 - 2018, Tražim poslodavca 2018 i Služba u zajedničkim projektima 2018. Osim tih mjera, bit će nastavljene i postojeće i to: Prvo radno iskustvo, Prilika za sve, Periodično/sezonsko zapošljavanje i Javni radovi.

U okviru Programa sufinansiranja samozapošljavanja Start up 2018. planirane su poticajne mjere: Poduzetništvo za mlade, Poduzetništvo za žene i Poduzetništvo za sve.

Javni pozivi će biti objavljeni tri puta tokom 2018., saopćeno je iz JU Služba za zapošljavanje TK.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Projekt EU4Employment - Objavljeno pet javnih poziva za zapošljavanje teško zapošljivih kategorija

Zapošljavanje svih ljekara sa Zavoda za zapošljavanje TK

TK - Odobrena sredstva za zapošljavanje i samozapošljavanje boračke populacije

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana