Bosna i Hercegovina     | 23.02.2018. 13:44 |

Mahmutbegović obećala pomoć braći Jusufspahić iz Bugojna

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 23. februara (FENA) - Potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović danas je posjetila porodicu u naselju Zlavast kod Bugojna, koja je u nedavnom požaru izgubila krov nad glavom.

-Došla sam da vidim omjer štete, s obzirom da se radi o kući čiji vlasnik pripada kategoriji ratnih vojnih invalida. Nažalost, nanesena je velika materijalna šteta, i dobro je što nije bilo žrtava. Jer, ono što je materijalno uvijek se može nadoknaditi, a ljudski život ne može - kazala je.

Nakon što je obišla zgarište kuće u kojoj su sve do prije nekoliko dana živjela braća Abdulah i Salim Jusufspahić, obećala je pomoć u saniranju štete.

-Ja sam već rekla da ću izdvojiti jedan dio sredstava, a i ministar za boračka pitanja na federalnom nivou obećao je da će obezbijediti interventna sredstva. Ostavit ćemo sve do ponedjeljka, i sačekati da vlasnici kuće delegiraju projekt, a onda ćemo tačno znati šta im je sve potrebno - naglasila je Mahmutbegović.

Na iskazanom zanimanju za slučaj, koji je zadesio njegovu braću, riječi zahvalnosti potpredsjednici Federacije BiH uputio je Fahrudin Jusufspahić.

-Dala nam je veliku nadu da će se ovo sanirati na vrijeme. Oba brata su na evidenciji Biroa za zapošljavanje, jedan je invalid. Nemaju primanja, i teško da bi sami mogli da stvore ponovo normalne uvjete za život - kazao je.

Po riječima Rašida Čehajića iz Mjesne zajednice Gračanica, mještani ovog i okolnih naselja izrazili su želju da, također, pomognu braći Jusufspahić.

On je apelirao na sve građane gornjovrbaske regije i sve dobre ljude da sudjeluju u budućoj akciji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Nakon svađe s bratom u dvorištu zapalio više automobilskih guma

Najmanje četvero poginulih u požaru koji je zahvatio stambene blokove u Valenciji

Lokalizovan požar u napuštenom objektu u sarajevskom naselju Čengić Vila

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo