Bosna i Hercegovina     | 23.02.2018. 12:55 |

Zatražen angažman Oružanih snaga u čišćenju snijega u Bihaću

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23.februara (FENA) – U Bihaću je zbog visine snijega, koja iznosi 82 cm, angažirana sva raspoloživa mehanizacija i ljudstvo, a zatraženje i angažman  pripadnika Oružanih snaga BiH.

Kako se navodi u saopćenju iz Kabineta gradonačelnika, Grad Bihać su  proteklih nekoliko dana zadesile velike snježne padavine.

 - Visina snježnog pokrivača, prema zvaničnim informacijama, jutros je iznosila 82 cm, dok je od početka  februara do danas na području Grada Bihaća napadalo 177 cm snijega – saopćeno je.

Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić održao je  jutros sastanak sa čelnicima Zavoda za prostorno uređenje Bihać, JKP Komrad, gradske Službe za komunalne djelatnosti i inspekcijske poslove i Civilne zaštite grada Bihaća, te je zahtijevao  maksimalnu angažiranost na raščišćavanju snijega.

Čelnici navedenih ustanova i službi su izvijestili da je sva raspoloživa mehanizacija i ljudstvo danonoćno na terenu, da su svi putni pravci prohodni, te da nema prekida u isporuci vode, električne energije i odvoza smeća, osim u ulicama u koje kamioni za odvoz smeća ne mogu ući.

Također, gradonačelnik je uputio i zahtjev Ministarstvu odbrane BiH za angažman pripadnika Oružanih snaga BiH iz kasarne Adil Bešić koji će u koordinaciji sa gradskim službama vršiti čišćenje pješačkih prilaza školskim i zdravstvenim ustanovama, kao i trotoara u središnjem dijelu grada.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Sarajevski aerodrom - Zimska služba prati situaciju na terenu i obavlja svoj dio posla

Nakon Sanskog Mosta, stanje prirodne nesreće proglašeno i u Bihaću i Bosanskoj Krupi

Grad Bihać i Fondacija Mozaik nastavljaju podršku programima Omladinske banka Bihać

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana