Bosna i Hercegovina     | 23.02.2018. 11:43 |

Ivanić: Nisam optimist da će brzo biti verifikovan ugovor s Islamskom zajednicom

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 23.februara (FENA) – Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz RS-a Mladen Ivanić izjavio je danas da od odnosa u Predsjedništvu BiH zavisi kada će biti verifikovan ugovor BiH i Islamske zajednice, a nije optimist da je to moguće brzo uraditi.

-Što se mene tiče, kada bi ugovor bio identičan kako je s Srpskom pravoslavnom crkvom, sutra se to može uraditi bez obzira na političke prilike - kazao je Ivanić u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Ali, dodao je, s obzirom da je to detaljniji sporazum u kojem ima puno specifičnosti koje nisu sadržane u drugim dokumentima, to traži puno bolju političku klimu nego što je, kaže, sadašnja.

Komentarišući glasanje poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH o inicijativi u vezi s konstitutivnosti Srba u nekoliko kantona u Federaciji BiH, Ivanić je rekao da po ovom pitanju nije trebalo da bude političkih bitaka, jer Srbi u nekoliko kantona nisu konstitutivni.

-To je vjerovatno najveće kršenje ljudskih prava koje postoji u BiH i zato sam da po ovom ne smije biti nijednog pitanja - rekao je Ivanić.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Snažna podrška za BiH i daljnje proširenje uoči samita EU-a

Milanović: Opasno je što europska birokracija od BiH želi stvoriti građansku državu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo