Regija     | 23.02.2018. 10:41 |

Napadač na američko veleposlanstvo pismom se oprostio od obitelji

FENA Mladenka Krilic

PODGORICA, 23. veljače (FENA) - Pretresom osobnih stvari u stanu Dalibora Jaukovića (43), koji je sa srijede na četvrtak bacio bombu u dvorište veleposlanstva SAD u Podgorici, a zatim izvršio samoubojstvo, pronađene su bilješke na šest strana, ispisane rukopisom.

U podužem pismu Dalibor Jauković, između ostalog, moli obitelj i rođake da "mu oproste zbog onoga što će uraditi" i opisuje svoje osobne i političke stavove, prenose podgorički mediji.

U prvim reakcijama istražitelji smatraju da je riječ o svojevrsnoj oporuci, oproštajnom pismu koje uobičavaju da ostave ljudi spremni da sebi oduzmu život.

Pismo će vještačiti forenzičari, ali će ga detaljno analizirati i profajleri: ukoliko se pokaže autentičnim, biće to jasan trag istražiteljima.

Osim oproštajnog pisma rekonstruisano je kretanje i ponašanje Dalibora Jaukovića neposredno prije napada.

Procjene istražitelja i sigurnosnih  službi govore da je Jauković bacio prvu bombu na Veleposlanstvo, pa da se vlastitom nespretnošću ubio prilikom pokušaja aktiviranja druge bombe koja ga je slučajno ubila.

Detaljnom pretragom terena nisu nađeni zatvarači ručnih bombi, što istražitelje navodi na zaključak da je Jauković u džepovima jakne rukama držao bombe spremne za aktiviranje.

Prema saznanjima "Pobjede", nadzorne kamere postavljene kod Veleposlanstva SAD-a mogle su da snime bacanje prve bombe i istraga će precizno utvrditi  je li zatvarač bombe bio ranije izvađen.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Nevladine organizacije traže da Crna Gora sponzorira Rezoluciju UN-a o genocidu u Srebrenici

Sattler novi veleposlanik u Crnoj Gori

Crna Gora: Katniću i Lazoviću određen pritvor od 72 sata

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'