Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 23.02.2018. 10:26 |

Kapić-Brenjo: Riješiti finansijska dugovanja Kantonalne bolnice u Bihaću

FENA Saopćenje

ZENICA, 23. februara (FENA) - Ministar zdravstva Unsko-sanskog kantona (USK) Nazif Kapić je u razgovoru s ministrom zdravstva Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) Dragoljubom Brenjom poseban naglasak stavio na rješavanje finansijskih dugovanja Kantonalne bolnice u Bihaću, imajući u vidu prednacrt Zakona o finansijskoj konsolidaciji javnih zdravstvenih ustanova na području Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH).

Tokom sastanka dva ministra su razmijenila iskustva o trenutnom stanju u oblasti zdravstva u FBiH, predstojećim izmjenama zakonske legislative, kolektivnim granskim ugovorima, novim listama esencijalnih lijekova i drugim temama iz ove oblasti.

Također, ministri su posjetili Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica, gdje su sa direktorom Instituta Senadom Huseinagićem razmatrali pitanja iz programa prevencije i promocije zdravlja, kao i pitanja organizacije mreže ambulanti porodične medicine na području ZDK.

Dogovoreno je da se zajednička saradnja nastavi posjetom ministra Brenje i direktora Huseinagića Unsko-sanskom kantonu, saopćeno je iz Pres-službe USK.  

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

SNSD sa HDZ-om BiH i Trojkom saglasan da se Izborni zakon uputi u parlamentarnu proceduru (VIDEO)

Kubatlija s vlasnikom kompanije G.P.A ekosistem Grčka o poslovanju u BiH i mogućim ulaganjima

Pozder okupila stručnjake za rješavanje problema Jablaničkog i drugih jezera

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana