Regija     | 23.02.2018. 09:48 |

Nema indicije da je napad dio prijetnje na američko veleposlanstvo

FENA Mladenka Krilic

PODGORICA, 23. veljače (FENA) - Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država (SAD) nema indicija da je napad na to diplomatsko predstavništvo u Crnoj Gori dio tekuće prijetnje, iako se nastavlja istraga motiva napadača, priopćila je glasnogovornica američkog State Departmenta Heather Nauert.  

Ona je na konferenciji za novinare rekla da američko veleposlanstvo u Crnoj Gori blisko surađuje s policijom u vezi napada koji se dogodio u noći između srijede i četvrtka, prenosi Glas Amerike.
 
-Možemo da potvrdimo da je napadač poginuo na licu mjesta, po svemu sudeći, od svoje eksplozivne naprave. Naše veleposlanstvo nema indicija da je napad dio tekuće prijetnje, iako se nastavlja istraga motiva napadača- izjavila je Nauert.

Ona se zahvalila crnogorskoj Vladi i policiji zbog, kako je rekla, bliske suradnje i brze reakcije na licu mjesta i profesionalizma u istrazi. 

Nauert je navela da su iz predostrožnosti konzularne operacije zatvorene, ali je da je veleposlanstvo otvoreno za hitne usluge za američke državljane.

Konzularne odjeljenje bit će otvoreno samo za hitne usluge i danas, dok će termini za izdavanje viza biti uskoro zakazani. 

Ona je dodala kako veleposlanstvo SAD nema promjena u svojim preporukama, a kojima se američkim državljanima savjetuje da koriste normalnu dozu opreza kada posjećuju Crnu Goru. 

Iz FBI-a su naveli kako pripadnici te službe pomažu Crnoj Gori u istrazi u vezi sa bombom koja je bačena na američko veleposlanstvo u Podgorici.

FBI je, što se tiče ostalih detalja u vezi sa tekućom istragom, uputio na istražne organe u Crnoj Gori.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

U izraelskom napadu ubijeno 38 osoba u blizini Alepa

Ruski FSB - U napad u blizini Moskve umiješani su Ukrajina, Sjedinjene Države i Britanija

Više od polovine građana Crne Gore vjeruje da se za glasanje dobiva novac - istraživanje

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!