Kultura     | 23.02.2018. 08:49 |

Samostalna izložba slika Ane Bilić Prskalo u Galeriji 'Aluminij'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 23. veljače (FENA) - Samostalna izložba slika "Red hrama leptira", mostarske akademske grafičarke Ane Bilić Prskalo, bit će otvorena u Galerija "Aluminij" u Mostaru, u utorak, 27. veljače, s početkom u 19 sati.

Riječ je o izložbi dvadesetak slika, uglavnom rađenih u tehnici ulje na platnu, s nešto manje njih nastalih tehnikom primjene akrila na platnu.

- U organizaciji slikarskih prizora polazim od klasičnosti slike kao medija, preglednosti kompozicije u kojoj se ogledaju kompozicijska načela, čitkosti motiva, kolorističkoga sklada čijoj narativnosti doprinose čvrsto definirane obrisne linije, ali su pritom oblici razlomljeni u manje fasete ispunjene tonskim nijansiranjem. Osjećaj za ritam i jasna konstrukcija proizlaze iz logike unutarnjega reda, a unutarnji red i nastojanje za njegovo uspostavljanje i održavanje glavnom su temom ove izložbe - izjavila je Bilić Prskalo.

Prema njezinim riječima, na slikama su figurativni prikazi ženskih likova, odjeveni u stilizirana krila leptira, i oni su znamenom preobrazbe.

U fokusu je, kako je navela umjetnica, preuzimanje odgovornosti za vlastito unutarnje stanje i to u svakomu danom trenutku, s ciljem preobražaja od onoga koji je poistovjećen s mislima i osjećajima u onoga koji postaje svjesnim njihove bezoblične prirode.

Izložba će biti otvorena do 23. ožujka, priopćeno je iz Galerije "Aluminij" u Mostaru.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Lik i djelo Jovana Divjaka predstavljeni izložbom u Historijskom muzeju BiH

Otvorena izložba fotografija 'Duvanjski memento'

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'