Bosna i Hercegovina     | 22.02.2018. 20:14 |

Zaključci tribine o samohranim roditeljima smjernice za zastupničko djelovanje

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. februara (FENA) - Na javnoj tribini o temi “Samohrani roditelji/ke” doneseni su zaključci koji će biti smjernice kako zastupnički konkretno djelovati na rješavanju problema samohranih roditelja, kao što su problemi alimentacije, sporosti sudskih procesa, nedovoljnog broja stručnog kadra i nejasnoća u nadležnosti Centra za socijalni rad, neinformiranosti samohranih roditelja o njihovim pravima, nepostojanja beneficija pri zapošljavanju samohranih roditelja.

Ova javna tribina je održana u Novom Sarajevu u organizaciji Odbora za rodnu ravnopravnost Političke akademije Demokratske fronte (DF), saopćeno je iz te stranke.

Tribinu je otvorila organizatorica tribine i koordinatorica Odbora za rodnu ravnopravnost mr. sci. Dijana Dorfer Galijašević, a među ostalima su se obratili i samohrani roditelji Samir Selimović i Sanela Halać.

Moderatorica je bila profesorica Senada Kasumagić, članica Odbora za rodnu ravnopravnost Političke akademije DF-a, dok su panelisti bili Adnan Podžo, direktor JU „Kantonalnog centra za socijalni rad“ Sarajevo,  Alma Kratina, zastupnica u Zastupničkom domu Parlamenta BiH.

O pozitivnoj praksi u Evropskoj uniji, posebno u zemljama regiona Hrvatskoj i Srbiji, govorio je prof.dr Boris Kešić, docent na Pravnom fakultetu Univerziteta u Tuzli.

Demokratska fronta i dalje će tematskim tribinama otvarati i ostale teme bitne za kvalitetniji i pravedniji život naših građana i predlagati realna i zakonska rješenja te na njima insistirati putem svojih zastupnika, navedeno je u saopćenju.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Održan sastanak predstavnika SDA, DF-a i SBiH iz KS o predstojećim lokalnim izborima

Saopćenje za javnost KO Demokratske fronte USK

Napreduju radovi na izgradnji mostarske dvorane, tribine gotove do ljeta (VIDEO)

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!