Ekonomija     | 22.02.2018. 17:28 |

Ekonomska suradnja Srbije i Rusije u usponu

FENA Cvita Kusić

BEOGRAD, 22. veljače (FENA) - Predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i ministrar vanjskih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov ocijenili su u četvrtak na sastanku u Beogradu kako je ekonomska suradnja dviju zemalja u usponu, osobito u oblasti energetike.

 Složili su se kako je u budućnosti neophodno naglasak staviti na projekte u oblasti infrastrukture, prometa i poljoprivrede, priopćeno je na internetskim stranicama Vlade Republike Srbije.

 Brnabić je na sastanku još jednom zahvalila ministru Lavrovu na principijelnom stavu o nepriznavanju Kosova i potpori koju Ruska Federacija pruža Beogradu u dijalogu s Prištinom.

 Lavrov smatra neophodnim da Priština pristupi punoj implementaciji Briselskog sporazuma, prvenstveno formiranju Zajednice srpskih općina.

 Na sastanku, Brnabić je istaknula suradnju na polju inovacijskih tehnologija, znanosti i obrazovanja, kazavši kako je Ruska Federacija, koja je razvila mrežu tehnoloških parkova, uzor Srbiji, koja na ovom polju već postiže rezultate.

 U oblasti kulturne suradnje, predsjednica Vlade je najavila čvršću suradnju u oblasti filmske industrije i koprodukciju za snimanje filma o Nikoli Tesli, u idućoj godini.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Ukrajina tvrdi da je oborila strateški ruski bombarder TU-22M3

Strateški bombarder TU-22M3 srušio se na jugu Rusije

Finska traži evropsku pomoć u sprječavanju priliva migranata preko ruske granice

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana