Servisne informacije     | 22.02.2018. 16:38 |

Zbog jakog vjetra obustavljen saobraćaj na putu Mihalji - Blidinje

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. februara (FENA) - Zbog ugaženog ili raskvašenog snjega na kolovozu, sporije se saobraća u višim predjelima zemlje.

Izdvajaju se putevi: Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Srbljani-Velika Kladuša, Bihać-Bosanska Otoka, Bosanski Petrovac-Drvar, Prijedor-Banja Luka-Bosanska Gradiška, Sarajevo-Rogatica, Livno-Bosansko Grahovo-Drvar, Livno-Kupres i Banja Luka-Turbe. Za teretna vozila sa prikolicom i šlepere preporučuje se korištenje lanaca. 

Zbog jakog vjetra koji stvara snježne nanose na snazi je zabrana saobraćaja za sva vozila na regionalnom putu R-419 Mihalji - Blidinje. Jak vjetar povremeno formira snježne nanose i na putevima na širem području Tomislavgrada, Glamoča, Bosanskog Grahova i Kupresa.

Na magistralnim putevima M-14 Srbljani-Bosanska Krupa i M-18 Dobro Polje-Brod na Drini upozorava se na mogućnost snježnih lavina. 

Na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima moguća je mjestimična poledica. U južnim krajevima saobraća se po pretežno mokrom kolovozu. Skreće se pažnja na učestale odrone, te se savjetuje opreznija vožnja. 

Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prijelazu Izačić.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Poginuo vozač automobila u Miričini kod Gračanice

Novo Sarajevo - Izmjena saobraćaja tokom utakmice FK 'Željezničar'i FK 'Sarajevo'     

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Nemila-Zenica i preusmjeren kroz Nemilu

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana