Bosna i Hercegovina     | 22.02.2018. 14:55 |

Radončić traži sjednicu Komisije radi utvrđivanja odgovornosti direktora OSA-e

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. februara (FENA) - Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić uputio je zahtjev rukovodiocima Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH Bariši Čolaku i Safetu Softiću da što prije sazovu sjednicu te komisije radi utvrđivanja odgovornosti direktora OSA-e Osmana Mehmedagića zbog ugrožavanja nacionalne sigurnosti uvozom 2.500 dugih cijevi za potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske, saopćeno je iz SBB-a.

Na taj uvoz je direktor OSA-e dao službeno i pozitivno mišljenje, što je potvrđeno i saopćenjem koje je OSA uputila javnosti, napominje Radončić koji je i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH te član Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije.

Radončić smatra neophodnim da Komisija ispita direktora OSA-e i utvrdi činjenice da li je prije davanja mišljenja, a zbog potencijalnog ugrožavanja nacionalne sigurnosti, sa svojim nalazima i procjenama upoznao Izvršni obavještajni odbor na čelu s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem.

Uz to, treba utvrditi zašto Mehmedagić nije uopće upoznao partnerske službe demokratskih i prijateljskih država s namjerama MUPRS-a, naveo je Radončić. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Članovi Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova razgovarali s predstavnicima GIZ-a

PSBiH - Održana sjednica Komisije za vanjsku trgovinu i carine Predstavničkog doma

Održana sjednica Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma PSBiH

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom