Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 22.02.2018. 14:34 |

Sarajevo - Radnici zimske službe "Parka" na terenu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. februara (FENA) - Zimska služba preduzeća "Park" Sarajevo je na terenu vrlo aktivna, te obavlja zadatke zaštite mladih stabala i ukrasnog grmlja od snijega, te čišćenja parkovskih staza, platoa, stepeništa i mobilijara, a nisu zabilježene štete na zelenilu, kao ni lomovi grana i oštećenja na stablima.

Od početka zime, kada su to vremenske prilike zahtijevale, radilo se na ručnom i mašinskom čišćenju snijega sa staza, platoa i stepeništa u sklopu zelenih površina na području šest općina i to u Starom Gradu, Centru, Novom Sarajevu, Novom Gradu, Ilidži i u Vogošći.

Na isti način svoje zadatke realiziraju i uposlenici RZC "Pionirska dolina" i zoo vrt, čije su kapije za posjetioce otvorene do kraja februara od 08.00 do 16.30, a od marta i duže odnosno od 08.00 do 18.00 sati. 

"Pionirska dolina" uskoro priprema i brojna iznenađenja za posjetioce, a tome prepreku neće predstavljati ni najavljene "sibirske" hladnoće, saopćeno je iz KJKP "Park".

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Zimska Služba KJKP "Rad" vrši preventivno posipanje saobraćajnica posipnim materijalom

Aarhus centar u BiH nastavlja podržavati ukidanje koncesije za izgradnju mHE na rijeci Volujak

Na GP Šamac zabranjen uvoz pošiljke drvenog materijala i pošiljke merkantilnog krompira

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'