Bosna i Hercegovina     | 22.02.2018. 14:20 |

Naša stranka traži istragu o paljenju kuće povratnika u Salakovcu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. februara (FENA) - Naša stranka danas je pozvala policiju da intezivira istragu u vezi s paljenjem kuće povratnika srpske nacionalnosti u mjestu Salakovac kod Mostara, navodeći da se radi o trećem slučaju u zadnjih godinu i po dana.

Ta stranka je pozvala i direktora Uprave za prognanike i izbjeglice pri Vladi Hercegovačko-neretvanskog kantona Kemala Isakovića da što prije omogući zbrinjavanje i nadoknadu štete povratničkoj porodici.

Naša stranka ističe da su napadi na povratnike i njihovu imovinu "ohrabreni političkom neodgovornošću nosilaca vlasti, a u ovom slučaju podstaknuti čak i od samozvanih zastupnika srpskih nacionalnih interesa".

Iz te stranke podsjećaju da su jučer zastupnici SNSD-a i HDZ-a u Parlamentarnoj skupštini BiH glasali protiv jednakopravnosti Srba u četiri kantona Federacije, uključujuči i HNK.

- Dakle, imamo još jednu potvrdu kako “etnički predstavnici” žive od “etničke ugroženosti” onih čije interese navodno zastupaju, dok nedužni građani 23 godine nakon rata žive u siromaštvu i proživljavaju ovakve i slične napade - saopćeno je iz Naše stranke. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!