Bosna i Hercegovina     | 21.02.2018. 18:17 |

Izetbegović primio američku ambasadoricu Cormack

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. februara (FENA) - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je ambasadoricu Sjedinjenih Američkih Država u BiH Maureen Cormack, saopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Sagovornici su razmijenili mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini s posebnim fokusom na provođenje reformi i proces pristupanja BiH euroatlantskim integracijama.

Izetbegović je ocijenio da će predaja Upitnika predsjedniku Evropske komisije Jean-Claudeu Junckeru krajem ovog mjeseca biti podstrek svima u Bosni i Hercegovini da se u narednom periodu uvjeti za članstvo u EU ispunjavaju brže i efikasnije.

Izetbegović je zahvalio amabasadorici Cormack za snažnu podrku Sjedinjenih Američkih Država Bosni i Hercegovini u ispunjavanju uvjeta za članstvo u EU, kao i u procesu aktivacije MAP-a.

Razgovarano je i o izmjenama Izbornog zakona koje se odnose na Dom naroda Parlamenta Federacije BiH, pri čemu je Izetbegović naglasio da treba doći do rješenja koje je prihvatljivo svim parlamentarnim strankama.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Izetbegović: Svaki 25. novembar nas podsjeća na antifašističke vrijednosti utkane u temelje BiH

Izetbegović boravio u radnom posjetu Kantonalnoj organizaciji SDA HNK

Izetbegović čestitao Kurban-bajram

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!