Bosna i Hercegovina     | 21.02.2018. 17:26 |

Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo 5. marta

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. februara (FENA) - Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo (KS) odlučio je da 38. radna sjednica Skupštine bude održana u ponedjeljak, 5. marta, s početkom u 10 sati, saopćeno je iz kantonalne pres-službe.

Najavljena tačka dnevnog reda je utvrđivanje datuma sjednice Skupštine u vezi s prijedlogom za glasanje o nepovjerenju Vladi Kantona.

Zastupnici će razmatrati i nacrte strategija prema mladima KS za period 2018.-2022. godina, kao i za uključivanje djece s poteškoćama u razvoju u obrazovanje sa sedmogodišnjim planom implementacije u Kantonu Sarajevo.

Na dnevnom redu će biti i prijedlozi odluka o davanju saglasnosti na program rada i finansijski plan Fonda Kantona Sarajevo za izgradnju i očuvanje grobalja šehida i poginulih boraca, memorijalnih centara i spomen-obilježja žrtava genocida za 2018. godinu, izrada prostornog plana područja posebnog obilježja “Regionalni centar za upravljanje otpadom (RCUO) – Smiljevići, davanje saglasnosti za potpisivanje ugovora o kupoprodaji nekretnina putem neposredne pogodbe s Ipsa institutom d.o.o Sarajevo u svrhu oblikovanja građevinske parcele te utvrđivanje postojanja javnog interesa za osnivanje javne ustanove “Jedanaesta osnovna škola“ Ilidža.

Dogovoreno je i da se u dnevni red uvrsti prijedloga odluke o stavljanju van snage Odluke o izmjeni naziva osnovnoj školi na području općine Novi Grad.

Kao informativni materijali zastupnicima će biti dostavljeni i izvještaji o radu Kantonalnog i Općinskog suda u Sarajevu za 2017. godinu.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Za podršku udruženjima, neprofitnim i studentskim organizacijama u KS 130.000 KM

Otvorena Tehnicijada - sportsko druženje srednjih stručnih i tehničkih škola Kantona Sarajevo

Okerić: Na Dan šehida sjećamo se najboljih sinova koji su dali živote za odbranu BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'