Bosna i Hercegovina     | 21.02.2018. 17:09 |

Sastanak na strateškom nivou rukovodilaca tužilaštava i policijskih agencija

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. februara (FENA) - Na desetom sastanku Strateškog foruma za saradnju rukovodilaca tužilaštava i policijskih agencija u BiH, nakon diskusije o realizaciji zaključaka sa prethodnog sastanka Strateškog foruma i usvajanja Okvirnog plana rada Strateškog foruma 2018. godine, razgovarano je o temama koje se odnose na provođenje propisa o zaštiti ličnih i tajnih podataka, informiranosti tužilaca i ovlaštenih službenih osoba o forenzičkim kapacitetima u BiH i iskorištenosti ovih kapaciteta.

Sastanku koji je održan danas u prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) prisustvovali su v.d. glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gordana Tadić, glavni tužilac Federalnog tužilaštva FBiH Zdravko Knežević, glavni tužilac Republičkog tužilaštva Republike Srpske Mahmut Švraka, glavni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH Zekerijah Mujkanović, a u ime policijskih organa direktor SIPA-e Perica Stanić, direktor Policije MUP-a Republike Srpske Darko Ćulum, direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač i šef Policije Brčko distrikta BiH Goran Pisić, te predstavnici projekta „Jačanje tužilačkih kapaciteta u sistemu krivičnog pravosuđa“.

Sastanak je održan u sklopu aktivnosti koje u okviru projekta „Jačanje tužilačkih kapaciteta u sistemu krivičnog pravosuđa“ provodi Visoko sudsko i tužilačko vijeće, uz finansijsku podršku Švajcarske i Norveške, saopćeno je iz SIPA-e.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Lideri Trojke: Prijetnje državi su prijetnje entitetima

Sastanak predstavnika Razvojne banke FBiH i komercijalnih banaka, cilj podrška razvoju bh. privrede

Na sjednici Nezavisnog odbora PSBiH o aktivnostima SIPA-e

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo