Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 21.02.2018. 16:59 |

U HBŽ-u dječji doplatak 30 maraka

FENA Saopćenje

LIVNO, 21. veljače (FENA) - Vlada Hercegbosanske županije (HBŽ) donijela je na sjednici održanoj u srijedu Odluku kojom se utvrđuje visina iznosa doplatka za djecu u mjesečnom iznosu od 30 maraka po djetetu.

Kako je priopćeno iz Službe za odnose s javnošću Vlade HBŽ-a, tom odlukom utvrđena je visina iznosa doplatka za djecu do navršene 15 godine života u Hercegbosanskoj županiji.

Odluka o doplatku stupa na snagu 23. veljače ove godine od kada se mogu podnositi zahtjevi za ostvarenje prava.

U priopćenju je pojašnjeno, kako je bilo potrebno da bi se Odluka mogla primjenjivati, da Vlada HBŽ-a na prijedlog Ministarstva, rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih te županije donese posebnu odluku o visini iznosa doplatka za djecu.

Osim toga, Vlada je donijela Odluku o davanju suglasnosti na Statut Zavoda za odgoj i obrazovanje. Tim Statutom pobliže se uređuje naziv, sjedište, djelatnost, ustrojstvo zavoda, ovlasti i način odlučivanja pojedinih tijela, kao i druga pitanja od značenja za obavljanje djelatnosti i poslovanje Zavoda sukladno zakonu.

Također je donesena Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o listi lijekova koji se mogu propisivati i izdavati na teret sredstava obveznog zdravstvenog osiguranja HBŽ-a (pozitivna lista lijekova HBŽ).

Vlada HBŽ-a danas je donijela i Odluku o davanju suglasnosti na Program utroška sredstava Ministarstva unutarnjih poslova HBŽ-a za 2018. godinu. 

Na sjednici je donijeta Odluka o davanju ovlaštenja ministru MUP-a Hercegbosanske županije Darinku Mihaljeviću za potpisivanje Memoranduma o uspostavljanju sustava automatske identifikacije putem otisaka prstiju, dlanova – afis/apis.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Vlada HNŽ-a usvojila Program rada za 2024. i imenovala ravnatelja ZZO-a HNŽ-a

Vlada BPK - Utvrđena konačna lista, pravo na stipendiju ostvario 161 student

Vijeće ministara BiH danas o Strategiji integriranog upravljanja granicom

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana