Ekonomija     | 21.02.2018. 15:25 |

ESV ZDK - Započeti s reformom sistema organizacije službi za zapošljavanje

FENA Saopćenje

ZENICA, 21. februara (FENA) - Ekonomsko-socijalno vijeće (ESV) za područje Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) na svojoj sjednici podržalo je informaciju o stanju u oblasti zapošljavanja na području ZDK za 2017. uz zaključak da je nužno u što skorije vrijeme započeti sa reformom sadašnjeg sistema organizacije službi za zapošljavanje.

U fokusu rada službi, zaključeno je, treba da bude aktivna uloga u posredovanju u zapošljavanju, a da se pravo na zdravstveno osiguranje nezaposlenih osoba izuzme iz nadležnosti Službi za zapošljavanje.

Članovi ESV ZDK usvojili su izvještaj o radu tog vijeća za prošlu godinu, a rad Vijeća je ocijenjen dobrim, uz jednoglasan stav da ovakav oblik socijalnog dijaloga treba razvijati u narednom periodu.

Socijalni partneri su na simboličan način obilježili 20. februar - Svjetski dan socijalne pravde koji se obilježava s ciljem podsjećanja na potrebu osiguranja dostojanstvenog rada, pravične naknade za rad, zaštite posebno osjetljivih socijalnih kategorija, kao i borbe protiv siromaštva i podizanja općeg standarda života, saopćeno je iz Press službe ZDK.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Đaci u ZDK trenutno na proljetnom odmoru, preporuka da nenastavne dane imaju i za Bajram

Ramazanska čestitka premijera Pivića i predsjedavajućeg Huskića

Isak otvorio matematičko takmičenje za učenike iz Zeničko-dobojskog kantona

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo