Bosna i Hercegovina     | 21.02.2018. 14:03 |

Čović primio akreditivna pisma ambasadora Kraljevine Tajland za BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. februara (FENA) - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović primio je danas akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Kraljevine Tajland za BiH sa sjedištem u Budimpešti Jakkrita Srivalija.

Srivali je, na početku ceremonije predaje akreditivnih pisama predsjedavajućem Predsjedništva BiH, prenio pozdrave kraljevske porodice Tajlanda i istaknuo da će mandat posvetiti jačanju bilateralnih odnosa Bosne i Hercegovine i Tajlanda.

Čović je upoznao ambasadora Srivalija s trenutnom situacijom u Bosni i Hercegovini, s posebnim akcentom na euroatlantski put zemlje i aktivnostima koje se provode na ispunjenju uvjeta za kandidatski status.

Sagovornici su se suglasili da su bilateralni odnosi Bosne i i Hercegovine i Tajlanda dobri, bez otvorenih pitanja, i da postoji obostrana volja za njihovim unapređenjem na svim poljima od zajedničkog interesa.

Čović je poželio novoimenovanom ambasadoru Kraljevine Tajland uspješnu misiju u Bosni i Hercegovini i izrazio uvjerenje da će se sveukupni bilateralni odnosi unaprijediti za vrijeme mandata ambasadora Srivalija, saopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Čović čestitao izbornu pobjedu predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću

Kineski posrednik: Rusija i Ukrajina vjeruju da će se rat završiti pregovorima

Hamas nastavlja raditi na primirju u Gazi uprkos odsustvu izraelskih pregovarača

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana