Bosna i Hercegovina     | 21.02.2018. 13:36 |

Tadić primio u nastupnu posjetu ambasadora Kraljevine Holandije u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. februara (FENA) - Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Ognjen Tadić primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Kraljevine Holandije u BiH Reinouta Caspara Vosa.

Ambasador Vos interesovao se za opštu političku situaciju u Bosni i Hercegovini, u svjetlu procesa evropskih integracija BiH i nove Strategije Evropske komisije za region zapadnog Balkana.

Tema razgovora bile su i izmjene Izbornog zakona BiH, kao i izmjene Ustava BiH u vezi s presudom Evropskog suda za ljudska prava u slučaju „Sejdić i Finci“.

Govoreći o izmjenama Izbornog zakona, Tadić je naglasio da je o toj temi potrebno relaksirati razgovore koji danas, kako je rekao, služe za animiranje birača određenih političkih partija, posebno u Federaciji BiH.

Tadić je posebno podvukao značaj uspostavljanja principa vladavine prava, kao jednog od važnijih preduslova za snažniji razvoj ekonomije i dovođenje investitora iz Holandije i drugih zemalja Evropske unije u Republiku Srpsku i Federaciju BiH, saopćeno je iz PSBiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Kineski posrednik: Rusija i Ukrajina vjeruju da će se rat završiti pregovorima

Hamas nastavlja raditi na primirju u Gazi uprkos odsustvu izraelskih pregovarača

Cvijanović i novoimenovani katarski ambasador o unapređenju bilateralnih odnosa BiH i Države Katar

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu