Bosna i Hercegovina     | 21.02.2018. 13:23 |

Mušić uime Predstavničkog doma primio priznanje CKFBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. februara (FENA) - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Edin Mušić primio je, uime Predstavničkog doma, priznanje u povodu 20 godina rada i djelovanja Crvenog križa Federacije Bosne i Hercegovine, koje je mu uručio Namik Hodžić, generalni sekretar Crvenog križa FBiH. 

Predstavljajući rad Crvenog križa, Hodžić je ukazao na važnost akcije dobrovoljnog darivanja krvi "Spasiš li jedan život, spasio si cijeli svijet“, a krajnji cilj je prikupljanje dovoljne količine krvi u saradnji sa transfuziološkim službama.

Aktivnosti se provode sa 870 volontera i 90 zaposlenih, a po Hodžićevim riječima, tokom godine Crveni križ diljem FBiH organizira oko 300 akcija dobrovoljnog darivanja tokom kojih više od 14.000 darivatelja krvi spašavaju nečiji život i zdravlje.

Predsjedavajući Mušić je istakao da je rad Crvenog križa od velikog značaja za građane FBiH, te posebno je pohvalio akcije dobrovoljnog darivanja krvi čiji značaj i doprinos  nemjerljiv za spašavanje ljudskih života.

Mušić je zahvalio na uručenom priznanju i istakao spremnost da Predstavnički dom i ubuduće bude partner Crvenom križu FBiH u njihovim humanim aktivnostima, saopćeno je iz Predstavničkog doma FBiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Za 10 godina projekta 'Starenje i zdravlje' obavljeno 400.000 kućnih posjeta za 2.800 korisnika

U Tursku stigao drugi konvoj Crvenog križa FBiH: Montiraju se stambeni kontejneri i montažne kuće

Kapić-Herenda: CK FBiH aktivirao program psihosocijalne podrške za spasioce iz BiH (VIDEO)

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana