Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Ekonomija     | 21.02.2018. 10:05 |

U Zenici rade na poboljšanju gradskog i prigradskog prijevoza

FENA

ZENICA, 21. februara (FENA) - Novi menadžment Javnog komunalnog preduzeća “Zenicatrans - prevoz putnika” planira u narednom periodu izvršiti potpunu reorganizaciju poslovnih procesa i društveno zbrinjavanje viška zaposlenih radnika, te radnika pred penzionisanjem, kao i uraditi izmjenu kvalifikacione strukture zaposlenika.

Preduzeće, kojem je osnovna funkcija održavanje gradskog i prigradskog saobraćaja, proteklih godina posluje uz veće probleme finansijske prirode, a promjenom rukovodnog kadra i novim članovima nadzornog odbora nastoji se značajno poboljšati poslovanje, te usluge građanima i uslovi rada.  

U procesu reorganizacije poslova nadzorni odbor preduzeća je za izvršnu direktoricu za tehničke poslove imenovao magistra saobraćaja i komunikacija Irhanu Beganović, koja je u proteklom periodu obavljala poslove voditelja saobraćaja i planera mrežnih linija.

-Nama su sada potrebni mladi i obrazovani kadrovi, koji će u narednom periodu konsolidacije firme doprinijeti svojim znanjima i vještinama da ovo preduzeće vratimo na mjesto koje mu pripada - kaže novi direktor Besim Husaković.

U gradskom budžetu za ovu godinu osigurana su i sredstva za nabavku novih autobusa, koji bi trebali značajno poboljšati kvalitetu gradskog i prigradskog prijevoza, ali i obezbjediti bolje uslove za rad zaposlenih.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Ambasador Johann Sattler u posjeti Zenici

Ambasador Johann Sattler sutra u posjeti Zenici

Održana i zenička projekcija dokumentarnog filma 'Grad radnika i arhitekata'

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu