Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Kultura     | 20.02.2018. 12:09 |

Besplatna predstava u NP Mostar u povodu Dana nezavisnosti BiH

FENA Saopćenje

MOSTAR, 20. veljače (FENA) - U sklopu obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u Narodnom pozorištu Mostar Haris Burina izvest će svoju monodramu "Ćorkan", a ulaz na predstavu je slobodan.

Ćorkan je na repertoaru u ponedjeljak, 26. veljače, u 20 sati. Predstava je rađena prema motivima pripovijetke nobelovca Ive Andrića "Ćorkan i Švabica", a govori o politici, ljubavi i životu, ali iznad svega o čovječnosti i moralu.

U pripovijesti o Ćorkanu, Burina pokušava povući paralelu s današnjim vremenom i ovu monodramu smatra svojim najznačajnijim djelom.

Na redovitom repertoaru Narodnog pozorištu Mostar u petak, 23. veljače, u 20 sati, na Velikoj sceni bit će odigrana predstava "Ajmo na fuka", u režiji Dragana Komadine. Predstava je prva koprodukcija Narodnog pozorišta Mostar i Hrvatskog narodnog kazališta Mostar, najavili su iz mostarske teatarske kuće.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

"Staklena menažerija" na 31. Festivalu glumca

Bogat travanjski program u HNK Mostar

Premijera predstave 'Stepski vuk' HNK-a Mostar u četvrtak u Mostaru

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu