Ekonomija     | 20.02.2018. 12:00 |

Zvizdić pozvao katarske privrednike da posjete BiH

FENA Saopćenje

DOHA/SARAJEVO, 20. februara (FENA) - Predsjedavajući Vijeća ministara BiH danas je u Dohi informisao predsjedavajućeg Katarskog udruženja biznismena (QBA) šeika Faisala bin Qassim Al Thanija o političko-ekonomskoj situaciji u BiH s posebnim akcentom na reformske procese i evropski put BiH.

Naglasio je da se radi o povezanim procesima, usmjerenim ubrzanju ekonomskog razvoja BiH i poboljšanju životnog standarda građana.

Upoznao je predsjedavajućeg QBA o ekonomskim pokazateljima Bosne i Hercegovine koja u posljednje dvije godine bilježi kontinuirani ekonomski rast. Pozvao je predsjedavajućeg Katarske privredne komore da pozove i podrži katrarske privrednike da posjete BiH i upoznaju se s njenim investicijskim potencijalima.

Zvizdić je pozdravio današnji Biznis forum, koji se održava u Dohi  u organizaciji Katarske privredne komore, na kome će učestvovati i delegacija privrednika iz Bosne i Hercegovine, a koja je u Katar doputovala zajedno s delegacijom Vijeća ministara BiH. Naglasio je da su upravo ovakvi B2B susreti poslovnih ljudi najbolji inkubatori poslovnih ideja i generatori novih razvojnih projekata.

Sastanku su prisustvovali zamjenik predsjedavajućeg i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak, ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović, ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko, direktor FIPA-e Gordan Milinić, predsjednik VTK BiH Ahmet Egrlić i ambasador Bosne i Hercegovine u Državi Katar Tarik Sadović.

Nakon sastanka predsjedavajući Katarske privredne komore  šeik Faisal bin Qassim Al Thani je delegaciju Vijeća ministara BiH i delegaciju privrednika iz Bosne i Hercegovine poveo u obilazak svog privatnog muzeja, jedne od najvećih svjetskih kolekcija historijskih artifakta, saopćeno je iz VMBiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Zvizdić: Tužan sam zbog odlaska velikog čovjeka i književnika Abdulaha Sidrana

Muftija zagrebački ef. Hasanović: Divno je imati braću i prijatelje poput Katara i emira Al-Thanija

Helez završio posjetu vojnoj izložbi u Dohi: Cijeli svijet modernizuje oružane snage, mora i BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo