Bosna i Hercegovina     | 20.02.2018. 08:58 |

Za Siriju krenuo još jedan kontejner pomoći iz BiH

FENA Saopćenje

DOBOJ-ISTOK, 20. februara (FENA) - Domaća humanitarna nevladina organizacija MFS - EMMAUS otpremila je danas za Siriju kamion s odjećom i obućom, a radi se o 543 kutije i 203 vreće upakovane odjeće i obuće koju su građani donirali u humanitarne kontejnere, a koje je MFS – EMMAUS ranije postavio u Tuzli, Živinicama, Gračanici, Srebreniku i Odžaku. 

Jedan dio garderobe prikupljen je u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Gradačac tokom ramazana prošle godine.

Ova pomoć će biti dostavljena direktno u Siriju preko sirijske humanitarne organizacije "Masrrat“ čiji je predstavnik Yasser Wafai prisustvovao danas ispraćaju kontejnera.

On će zajedno sa uposlenikom MFS-EMMAUS-a Mohammedom Yaserom Sabaghom pratiti kontejner i nadzirati podjelu garderobe stanovništvu unutar Sirije.

-Bosanski narod pokazuje veliku empatiju jer pomaže narod u Siriji u teškim vremenima. Iako su daleko od Sirije hiljadama kilometara oni su bliski našim srcima. Ova pomoć će biti podijeljena udovicama, djeci siročadima i drugima - kazao je direktor Masrrat organnizacije Yasser Wafai, saopćeno je iz organizacije MFS-EMMAUS.

Direktor ove organizacije Hamzalija Okanović kaže da je MFS-EMMAUS dosad u saradnji s Muftijstvima Tuzlanskim, Zeničkim, Banjalučkim i Sarajevskim u ovu zemlju dopremio 53 šlepera, odnosno 1.280 tona humanitarne pomoći u vidu prehrambenih namirnica i dječijih pelena, a ovaj kontejner garderobe nastavak je humanitarne misije "BiH za Siriju“.

-Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način doprinijeli da ovu pomoć pošaljemo ratom pogođenom sirijskom narodu koji godinama preživljava ono što smo mi nekada. Pokazali smo još jednom toliko puta dokazanu solidarnost - poručio je.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

U napadu sumnjivih militanata Islamske države u Siriji 11 ubijenih

Zvaničnici iz 36 zemalja i agencija UN-a na Kipru razgovaraju o pomoći opkoljenim Palestincima

Izrael izveo raketne napade na vojne ciljeve kod sirijske prijestolnice Damaska

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!