Bosna i Hercegovina     | 19.02.2018. 14:18 |

SDS: Egzodus stanovništva iz RS-a zbog pogubne politike vlasti

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 19.februara (FENA) – Iz Srpske demokratske stranke (SDS) pozivaju „na hitan prestanak egzodusa“ stanovnika Republike Srpske (RS), koji su, kako tvrde, žrtva želje režima da uprkos katastrofalnim rezultatima ostane na vlasti.

-Taj egzodus će prestati kada režim prestane da koristi javna preduzeća kao svoju privatnu svojinu, kada se smanje preveliki porezi uvedeni kako bi se finansirao preglomazni javni sektor, kada se izvrši depolitizacija menadžerskih funkcija i kada se uspostvi pravna država koja će biti iznad politike i političara, što trenutno nije slučaj – navodi se u saopćenju te stranke.

Dodaju da demografsko pražnjenje prostora RS-a doseglo te granice da je čak i, po ocjenama vlastima naklonjenog MMF-a, taj problem dovelo do narušavanja prognoza privrednog rasta.

-Ova situacija, na koju SDS upozorava već godinama, je najbolja potvrda pogubnosti politika koje režim provodi u RS duže od 10 godina. Populizam, kreiranje vještački izazvanih kriza, bacanje prašine u oči javnosti više ne mogu da sakriju nivo destrukcije ekonomije i društva RS-a – tvrde iz SDS-a.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!