Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 19.02.2018. 13:12 |

UO RK Bosna - Akcenat će biti na mladim igračima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. februara (FENA) - Upravni odbor Rukometnog kluba Bosna saopćio je da nakon što je aktuelna uprava preuzela klub krajem juna prošle godine, postavljen je jasan cilj višegodišnjeg ulaganja i unapređenja funkcionisanja svih segmenata RK Bosna, s posebnim akcentom na rad sa omladinskim kategorijama.

- Nismo imali puno vremena za analizu budući da nas je čekao prelazni rok, u kojem smo bili primorani dovesti čak 11 novih igrača u seniorski sastav, s obzirom na to da je skoro kompletna ekipa iz prethodne sezone ranije napustila klub. Prvi dio sezone smo rezultatski katastrofalno odradili, budući da smo u dvanaest odigranih prvenstvenih utakmica uspjeli osvojiti samo četiri boda. Po završetku godine, ustanovljeno je da ekipa nije opravdala očekivanja te je svim igračima data mogućnost da promijene sredinu - navodi se u saopćenju. 

Analizirajući prethodne sezone, navodi se dalje, postalo je jasno da Bosna već odavno funkcioniše po principu 'čistog preživljavanja'. Evidentan je izostanak sistematskog rada sa postavljenim dugoročnim ciljevima.

- Klub nema izgrađen način finansiranja, već se iz godine u godinu koriste vlastita poznanstva članova upravnih odbora kako bi se došlo do sponzora i novca. Za razliku od skoro svih ostalih premijerligaških klubova, sedmerostruki prvak BiH nema značajnu finansijsku podršku državnih, odnosno entitetskih i opštinskih organa - ističe se.

Omladinske selekcije ne funkcionišu već nekoliko godina te, u takvom odnosu snaga, budućnost kluba je stavljena pod veliki upitnik. U skladu s tim, u UO RK Bosa su odlučili da u godini kada klub slavi 70. rođendan, stane tome u kraj.

- U drugi dio sezone ćemo ući sa vlastitim igračima, odnosno ekipom čiji je prosjek godina 20 i koja broji nekoliko izuzetno potencijalnih rukometaša, koji će zasigurno u periodu koji dolazi, uz adekvatan rad, izrasti u velike igrače. Svjesni smo činjenice da većina njih još uvijek nije spremna za igranje na profesionalnom nivou, no spremni smo rizikovati i dati im šansu, te čak i po cijenu ispadanja iz Premijer lige, uprava stoji iza ovih momaka - zaključuje se u saopćenju UO RK Bosna.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Vlada TK će podržati rukometnu utakmicu reprezentacija BiH i Portugala

Izviđač obranio naslov prvaka BiH u rukometu 

Rukometašice BiH počinju pripreme za susrete protiv Rumunije i Hrvatske

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu