Servisne informacije     | 19.02.2018. 10:39 |

Ugaženi snijeg na kolovozu u višim predjelima, na jugu zemlje mokar kolovoz

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. februara (FENA) - Zbog ugaženog ili raskvašenog snijega na kolovozu, sporije se saobraća u višim predjelima Bosne i Hercegovine.

Izdvajaju se putni pravci: Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Bosanski Petrovac-Drvar, Trnovo-Foča, Vlasenica-Han Pijesak, Gacko-Foča, Mrkonjić Grad-Glamoč i Han Derventa-Podromanija gdje je za teretna vozila obavezna upotreba lanaca. 

Na putevima u južnim krajevima BiH, kolovoz je pretežno mokar. Zbog niskih temperatura upozorava se i na moguću poledicu. Pojačan oprez preporučuje se na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na autoputu A-1 preticajnom trakom saobraća se na dionici Sarajevo zapad-Lepenica, zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo. 

Aktivna su klizišta i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača. Na ovim dionicama izmjenjen je režim saobraćanja. 

Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prijelazu Izačić.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

EU se složila oko strožijih pravila o saobraćajnim prekršajima počinjenim u drugoj zemlji

Štrajkovi poremetili željeznički i zračni saobraćaj u Njemačkoj

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom