Bosna i Hercegovina     | 19.02.2018. 10:51 |

Nenadić dodijelio zahvalnicu Regionalnoj advokatskoj komori Sarajevo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. februara (FENA) - Ministar pravde i uprave Kantona Sarajevo Mario Nenadić razgovarao je s predsjednikom Regionalne advokatske - odvjetničke komore Sarajevo Senadom Krehom i njegovim saradnicima te, zbog odlične suradnje, dodijelio zahvalnicu toj komori.

- Ministarstvo pravde i uprave KS zahvalnicom odaje poštovanje Vama, ali i svim vašim uposlenicima za suradnju i doprinos u borbi za vladavinu prava, kao i zaštitu sloboda i interesa građana koje branite i zastupate - kazao je Nenadić prilikom službene dodjele zahvalnice.

Izvijesti je o realiziranim programskim aktivnostima Ministarstva pravde i uprave KS-a u oblasti pravosuđa, posebno u dijelu koji se odnosi na finansiranje rada advokata po službenoj dužnosti što je prethodnih godina dovedeno u stanje gotovo redovnog finansiranja.

- Ministarstvo će ove godine raditi, zajedno s nadležnim federalnim institucijama, na dodatnom unaprjeđenju stanja u predmetnoj oblasti, izmjeni određenih propisa, a nastavit će se i razgovori u vezi angažiranja kako advokata tako i drugih aktera u sistemu besplatne pravne pomoći iz Zavoda za pružanje besplatne pravne pomoći KS - najavio je Nenadić.

Naglasio je i da Regionalna advokatska - odvjetnička komora Sarajevo, odnosno njeni članovi obavljaju častan posao u različitim predmetima koji se vode na našim sudovima te najavio  nastavak podrške toj komori, saopćeno je iz Press službe KS-a.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Potpisan sporazum o saradnji između Ministarstva pravde i uprave KS i Pravnog fakulteta UNSA 

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo