Kultura     | 19.02.2018. 10:20 |

Prezentacija likovne nagrade 'Zvono' u Širokom Brijegu

FENA Saopćenje

ŠIROKI BRIJEG, 19. veljače (FENA) - U okviru natječaja za nagradu "Zvono", Udruženje za istraživanje, dokumentiranje i prezentiranje umjetnosti "Sklop" u Širokom Brijegu organizira informativni događaj o pozadini nagrade i načinu prijave.

Prezentacija će se održati Galeriji Akademije likovnih umjetnosti Široki Brijeg u četvrtak, 22. veljače, u 19 sati.

Natječaj za nagradu "Zvono" otvoren je za likovne umjetnike i umjetnice do 40 godine starosti koji se bave slikarstvom, skulpturom, grafikom, crtežom, fotografijom, instalacijom, videom, performansom, novim medijima i/ili imaju interdisciplinarni pristup.

Pobjednik nagrade "Zvono" dobit će dvomjesečnu umjetničku rezidencije u New Yorku kod Residency Unlimited, kao i organizaciju samostalnih izložbi nakon povratku iz SAD-a.

Rok za prijavu je 30. travnja. Sve detaljne informacije o nagradi, načinu prijave umjetnici mogu naći na web stranici www.sklop.org.

Nagrada "Zvono" dio je mreže YVVA The Young Visual Artist Award, čije članove čini ukupno 12 zemalja jugoistočne Europe (www.yvaawards.org).

Nagrada je zamišljena kao novo i prestižno mjesto okupljanja najkreativnijih snaga suvremene umjetničke scene, lokalno, gdje se nagrada održava, ali i međunarodno među zemljama YVVA mreže.

U BiH nagradu "Zvono" utemeljio je Center for Contemporary Art (SCCA) Sarajevo 2006. godine, a od 2017. godine novi službeni partner za organizaciju nagrade "Zvono" u BiH je Udruženje za istraživanje, dokumentiranje i prezentiranje umjetnosti "Sklop". Projekt podržava Vlada Švicarske.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Iz katoličke kapele u Donjem Selu kod Konjica ukradeno brončano zvono

Radovi Grupe 'Zvono' u galeriji 'Manifesto'

Mostarskoj publici po prvi put predstavilo se troje mladih umjetnika

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo