Servisne informacije     | 19.02.2018. 07:31 |

Otežan saobraćaj na dionicama u višim predjelima BiH zbog snijega

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. februara (FENA) - Nove snježne padavine koje su tokom noći zahvatile pojedine dijelove Bosne i Hercegovine otežale su i usporile saobraćanje, naročito na dionicama u višim predjelima.

Izdvajaju se magistralni putevi: Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Bosanski Petrovac-Drvar, Srednje-Olovo-Kladanj, Prozor-Gornji Vakuf, Trnovo-Foča, Vlasenica-Han Pijesak, Gacko-Foča, Mrkonjić Grad-Glamoč, Livno-Šujica-Tomislavgrad gdje snježni nanosi dodatno otežavaju saobraćanje i Han Derventa-Podromanija gdje je za teretna vozila obavezna upotreba lanaca. 

Na ostalim putevima kolovoz je pretežno mokar. Pojačan oprez savjetuje se i zbog učestalih odrona zemlje ili kamenja. Posebno se izdvajaju putevi preko planinskih prevoja, kao i dionice koje prolaze kroz usjeke. 

Na autoputu A-1 preticajnom trakom saobraća se na dionici Sarajevo zapad-Lepenica, zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo. 

Na dionici Sarajevo sjever-Tarčin zbog snijega koji intenzivno pada saobraćanje je otežano, uz ograničenje brzine do 80 km/h.

Aktivna su klizišta i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača. Na ovim dionicama izmjenjen je režim saobraćanja.

Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Izačić. 

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz IC BIHAMK-a. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

ILO: Ilegalni pofiti od prisilnog rada porasli na 'opscenih' 236 milijardi dolara godišnje

UNRWA najavila preliminarni izvještaj o izraelskim navodima za početak marta

Izvještaj UN-a predviđa globalno usporavanje ekonomskog rasta u 2024. godini

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom