Bosna i Hercegovina     | 18.02.2018. 16:39 |

Zvizdić doputovao u posjetu Kataru

FENA Fedzad Forto

DOHA/SARAJEVO, 18. februara (FENA) - Predsjedavajući Vijeća ministara BiH doputovao je danas u službenu posjetu Državi Katar.

Predsjedavajućeg Zvizdića, koji je u Katar doputovao nakon učešća na globalnoj konferenciji o sigurnosti u Minhenu, svečano je na aerodromu u Dohi dočekala delegacija Katara predvođena ministrom lokalne uprave i okoliša Mohhamedom bin Metabom Al-Rumaihijem.

Kako je zvanično najavljeno, delegaciju Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, pored predsjedavajućeg Zvizdića, čine zamjenik predsjedavajućeg i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak, ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović i ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko. Uz delegaciju Vijeća ministara BiH u Kataru će boraviti i delegacija privrednika iz Bosne i Hercegovine.

Tokom boravka u Dohi predsjedavajući Zvizdić će se susresti premijerom/ministrom unutrašnjih poslova Katara šeikom Abdullahom bin Naserom bin Khalifa Al Thanijem, sa čelnicima Katarske investicijske agencije (QIA), te će prisustvovati Biznis forumu Katar-BiH.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Bećirović u Briselu razgovarao s predstavnicima udruženja bh. dijaspore

Zvizdić učestvuje u radu 148. skupštine Interparlamentarne unije

Zvizdić sa Chungongom: Sukobi i ratovi nisu rješenje, potreban dijalog među civilizacijama

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom