Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 18.02.2018. 16:09 |

Ulimwengu na čekanju, Weitzer debituje protiv Željezničara?

FENA

TUZLA, 18. februara (FENA) - Nogometaši tuzlanske Slobode sjajno su startovali u proljetni dio prvenstva BiH, pobijedivši ekipu Mladosti s 2:0 iako su nastupili bez povrijeđenih Harisa Mehmedagića i Ibrahima Škahića.

Trener Slavko Petrović kaže da će se uskoro znati hoće li se u nastavku prvenstva uopće moći računati na Mehmedagića, dok je za Škahića rekao da je počeo trenirati, ali da još nije spreman za naporne utakmice u Premijer ligi BiH.

Nije na popisu igrača u subotu bilo ni Hrvata Ivora Weitzera i Tanzanijca Thomasa Ulimwengua, koji još nisu dobili sve potrebne dokumente da bi mogli nastupiti.

Direktor kluba Zdeno Jurić kaže da je situacija komplikovanija kod Ulimwengua.

- Da bi dobio radnu dozvolu mora priložiti školsku diplomu, uvjerenje o nekažnjavanju, te dokaz da se protiv njega ne vodi sudski postupak, a ništa od toga nije priloženo. Boravišna dozvola traži se u Tuzli, a radna se podnosi ovdje, a dobija u Federalnom zavodu za zapošljavanje. Tako da je neizvjesno kada će zaigrati za Slobodu – kaže Jurić u razgovoru za Fenu.

Za Weitzera, međutim, smatra da postoje realni izgledi da potrebne dokumente dobije do utakmice sa Željezničarom.

- Za neke igrače 'papire' smo dobijali za sedam dana, za druge smo čekali i mjesec. Radimo ubrzano da bi obojica što prije stekli pravo nastupa, ali ne zavisi sve od nas. Realno, Weitzera prije očekujemo u ekipi nego Ulimwengua - zaključio je Jurić.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Zrinjski domaćin Borcu u prvoj utakmici finala Kupa BiH

Zrinjski i Borac u finalu Kupa BiH

Nogometaši Borca prvi finalisti Kup-a Bosne i Hercegovine

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana