Servisne informacije     | 18.02.2018. 08:54 |

U BiH oblačno s kišom, na planinama snijeg

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. februara (FENA) - U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno. U nizinama uglavnom pada kiša, a na planinama snijeg. U dijelu Krajine u nizinama već pada snijeg.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati: Bjelašnica -3; Bihać 0; Ivan-Sedlo 1; Bugojno, Jajce, Livno, Prijedor, Sanski Most i Sokolac 2, Banja Luka, Gradačac, Srebrenica i Tuzla 3; Bijeljina, Brčko, Doboj, Sarajevo i Zvornik 4; Grude 5; Trebinje 6; Mostar i Široki Brijeg 7 stepeni Celzijusa.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 945hPa, za 2Pa je veći od normalnog i opada.

Danas će u BiH biti oblačno. Prije podne u nizinama većinom će padati kiša, na planinama snijeg. U Krajini će prije podne kiša preći u snijeg ili susnježicu. Od poslijepodnevnih sati i tokom noći na ponedjeljak u većem dijelu zemlje se prognozira snijeg, a na jugu kiša.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5 stepeni, na jugu zemlje od 6 do 10 stepeni.

U Sarajevu veći dio dana oblačno s kišom. U poslijepodnevnim satima kiša će preći u snijeg koji će padati tokom noći. Najviša dnevna temperatura zraka oko 4 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo