Regija     | 17.02.2018. 12:05 |

Konkurs za učešće na Međunarodnom festivalu ilustracija knjiga

FENA Nermina Omerbegović

SARAJEVO,  17. februara (FENA) - Međunarodni festival ilustracije knjiga „BookILL fest” sedmi put organiziraju Banatski kulturni centar i Novosadski sajam.

Festival ilustracije knjige će se održati na Novosadskom sajmu, u okviru Međunarodnog sajma knjiga i u Galeriji Banatskog kulturnog centra u Novom Miloševu.

„BookILL Fest” podrazumijeva internet konkurs za najbolje ilustracije knjiga, izložbu izabranih i nagrađenih radova, proglašenje pobjednika, gostujuću izložbe i prateće programe.

Festival ilustracije knjige će biti otvoren 8. marta. na Novosadskom sajmu, gdje će u okviru Sajma knjiga od 7. do 12. marta biti postavljene izložbe „Nagrade Bijenala ilustracije Bratislava 2017” i „Nagrade Festivala ilustracije knjige BookILL fest 2012-2017”.

Konkurs je otvoren za autore iz cijelog svijeta, svaki autor šalje najmanje 4 ilustracije jedne knjige i to: ilustraciju naslovne strane knjige i po svom izboru, ilustracije iz knjige, u digitalnoj formi na e-mail adresu bookillfest@gmail.com najkasnije do 20. marta.

Kategorije za slanje radova:su ilustracija pjesničke knjige, Ilustracija prozne knjige, Ilustracija knjige za djecu i  Foto-ilustracija knjige.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Početkom marta "Međunarodni fejsbuk festival" na Sajmu knjige u Novom Sadu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'