Servisne informacije     | 17.02.2018. 09:19 |

U BiH jutros sunčano, od sredine dana naoblačenje sa zapada

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. februara (FENA) -  U Krajini, sjeveru i sjeveroistoku Bosne danas prijepodne magla ili niska obalačnost . U ostatku BiH pretežno sunčano. Od sredine dana prema večernjim satima postupno naoblačenje sa zapada. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9, na jugu BiH od 10 do 13 stupnjeva.

U Sarajevu prijepodne pretežno vedro. U drugoj polovini dana naoblačenje. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će oko 8 stupnjeva. 

Jutros je u zapadnim i sjeverozapadnim poručjima Bosne bilo magle i niskih oblaka, a u ostalim djelovima sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 7 sati: Bihać -7 stupnjeva, Bugojno, Livno i Sanski Most -5, Grude, Jajce i Široki Brijeg -3, Bjelašnica, Ivan-Sedlo, Prijedor i Sokolac -2, Banja Luka i Sarajevo -1, Bijeljina i Doboj 0, Brčko, Gradačac, Srebrenica i Tuzla 1, Trebinje i Zvornik 3, Mostar 6 stupnjeva.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 951 milibar, za 1 milibara je niži od normalnog i sporo raste, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'