Regija     | 16.02.2018. 14:09 |

Vujanović i Thaci pozvali kosovski parlament da ratificira sporazum o granici

FENA Ivana Banovic

 

 

PODGORICA, 16. veljače (FENA) - Predsjednici Crne Gore i Kosova Filip Vujanović i Hashim Thaci potpisali su u petak u Podgorici zajedničku izjavu kojom su pozvali kosovski parlament da ratificira Sporazum o državnoj granici dvije zemlje.

 Iz Ureda predsjednika Crne Gore, priopćeno je kako su se dvojica državnika sastali u Podgorici, u namjeri da ohrabre Skupštinu Kosova da ratificira Sporazum o državnoj granici Crne Gore i Kosova potpisan u Beču 26. kolovoza 2015. godine.

"Nakon sastanka potpisali su zajedničku izjavu kojom su pozvali Skupštinu Kosova da izvrši ratifikaciju ovog sporazuma. Zajednički poziv upućen je polazeći od međusobnog povjerenja, dobre volje i potrebe daljnjeg unapređenja odnosa, a poštujući suverenitet, teritorijalni integritet i neovisnost obije države, uz ispunjavanje obveze iz Povelje UN-a i poštovanja Strategije Europske komisije za zapadni Balkan", navodi se u priopćenju.

U zajedničkoj izjavi pozvali su nadležne u Crnoj Gori i Kosovu da se, nakon ratifikacije, diplomatskim kanalima, međusobno obavijeste da je proveden postupak ratifikacije sporazuma i konstatiraju da je stupio na snagu, čime su se stvorili uvjeti da se formira Zajednička radna skupina za obilježavanje granične linije.

 

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Stano: Rezultat nedjeljnog referenduma ne doprinosi smirivanju tenzija na Kosovu

EU službeno uvjetuje integraciju Srbije normalizacijom odnosa s Kosovom

New York: Danas sjednica Vijeća sigurnosti UN-a o Kosovu

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije