Bosna i Hercegovina     | 16.02.2018. 12:15 |

Fazlić pozvao dužnosnike SDA da djeluju ka boljitku TK-a i njegovih građana

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. februara (FENA) - Na sjednici Predsjedništva Stranke demokratske akcije (SDA) donesena je odluka o uvođenju povjereništva u Kantonalni odbor SDA Tuzlanskog kantona, ali ta odluka nije usmjerena niti protiv jednog pojedinca kao što se to u medijima nastoji prikazati i ima za cilj isključivo smirivanje stanja u stranci te mirenje odnosa narušenih u prethodnom periodu.

Imenovani povjerenik u Tuzlanskom kantonu Amir Fazlić stoga je u saopćenju pozvao sve članove SDA, a posebno nositelje najodgovornijih funkcija kao što su ministri u Vladi, predsjednici općinskih odbora i poslanici u Skupštini TK da svoj rad i djelovanje i u buduće nastave usmjeravati ka boljitku Tuzlanskog kantona i njegovih građana.

U saopćenju Kantonalnog odbora SDA Tuzla navedeno je da je potrebno imati u vidu činjenicu da je ovaj kanton u proteklom periodu ostvario zavidne rezultate prvenstveno u pogledu sigurnosti te privrednog i ekonomskog razvoja, a za što najveće zasluge pripadaju SDA, kao vodeće stranke u kantonu.

- Od svih članova stranke očekujem da se u narednom periodu dodatno ujedinimo i poštujemo zvanične odluke donesene na stranačkim organima, jer samo zajedno, donošenjem mudrih odluka možemo zadržati neophodno jedinstvo i nastaviti koračati progresivnim koracima naprijed - kazao je Fazlić kao imenovani povjerenik TK-a u saopćenju.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDA

Izetbegović traži od institucija BiH i EUFOR-a da spriječi masovna okupljanja u Srebrenici

SDA: Vučić ponovo negirao genocid u Srebrenici

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu