Bosna i Hercegovina     | 15.02.2018. 16:26 |

LDA organizira radionice 'Multiperspektivnost u prenošenju povijesti'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 15. veljače (FENA) – Agencija lokalne demokratije (LDA) pozvala je mlade od 15 do 30 godina da sudjeluju u radu edukativnih radionica na temu "Multiperspektivnost u prenošenju povijesti".

Radionice će se održati u Mostaru u sklopu projekta Balkan Kaleidoscope, sufinanciranog kroz EU program Europa za građane.

Namjera projekta Balkan Kaleidoscope je skrenuti pozornost na važnost i vrijednost usmene tradicije, te na važnost promatranja povijesnih događaja iz više kutova, tzv. multiperspektivni pristup.

Projekt ima za cilj osposobiti mlade za dublje razumijevanje zajedničke europske povijesti i zajedničkih vrijednosti, te važnost razvijanja poštivanja, tolerancije i uvažavanja europske raznolikosti na temelju sjećanja na "jugoslavenske ratove" i njihove posljedice za modernu Europu i njezino društvo, kao i razumijevanje postavki na kojima se temelje europske integracije, navode organizatori.

 Prva i druga radionica, s planirnaih 20 polaznika, predviđena je za 10. ožujka, odnosno 17. ožujka, a jednodnevni edukativni izlet svih polaznika 24. ožujka.

Po završetku radionica bit će predstavljeni rezultati rada sudionika, a bit će uručene potvrde o sudjelovanju. Rezultati radionica će naknadno biti predstavljeni i na multukulturnoj platformi projekta, kao i na završnoj konferenciji projekta.

Rok za podnošenje prijava je do srijede, 28. veljače, a prijave bi trebalo slati na e-mail adresu: jelena@ldamostar.org

 

 

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Obilježavanja Svjetskoga dana voda u Federaciji BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo