Bosna i Hercegovina     | 15.02.2018. 16:23 |

Potvrđena optužnica protiv Emina Hodžića za nedozvoljeno držanje oružja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. februara (FENA) - Sarajevski Općinski sud potvrdio je optužnicu protiv osuđenika za ratovanje u Siriji Emina Hodžića, a koja ga tereti za nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Hodžić, koji je ranije pravosnažno osuđen zbog ratovanja u Siriji, prema navodima optužnice je 29. novembra prošle godine u sarajevskoj ulici Halida Kajtaza u vozilu kojim je upravljao, držao veću količinu oružja, municije i eksplozivnih materija, čija nabavka građanima nije dozvoljena.

Prema navodima Tužilaštva, u vozilu je držao dvije automatske puške, ručni bacač raketa “zolja”, improvizovanu odskočnu minu, tri ručne bombe, preko 600 bojevih metaka i više okvirova za automatsku pušku, prenosi BIRN-Justice Report. 

Hodžić je prvi povratnik sa sirijskog ratišta koji je s Državnim tužilaštvom sklopio sporazum o priznanju krivnje po kojem je osuđen na godinu zatvora u martu 2016. godine.

U presudi je navedeno da je avionom sa sarajevskog aerodroma 12. marta 2013. otputovao u Istanbul te je ilegalno prešao granicu Turske i Sirije i ušao u grad Haritan u namjeri da se bori na strani takozvane Islamske države, gdje je boravio do juna iste godine.

U Sudu BiH su ranije potvrdili da je Hodžić svoju kaznu izdržao u sarajevskom Kazneno-popravnom zavodu.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Općinski sud u Sarajevu - U vezi sa slučajem B.S. propust napravili uposlenici MUP-a KS

Potvrđena optužnica protiv Hadžibajrića

Zbog dojave o bombi evakuirana zgrada Općinskog suda u Sarajevu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta