Bosna i Hercegovina     | 15.02.2018. 14:11 |

Travničani prikupljali novac za djecu oboljelu od raka

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 15. veljače (FENA) - Podjelom zlatnih vrpci, kojima je cilj ukazati na probleme s kojima se svakodnevno suočavaju mališani oboljeli od raka, Udruga za oboljele od malignih bolesti "Otvori oči, dan je" danas je u Travniku obilježila Međunarodni dan djece oboljele i liječene od raka.

Predsjednica Udruge Kanita Savić kazala je novinarima kako današnja akcija ima humanitarni karakter te da će dobrovoljni prilozi građana biti usmjereni za rad Roditeljske kuće u Sarajevu, koja osigurava smještaj za djecu oboljelu od raka i njihove obitelji, koji dolaze na liječenje u Sarajeva.

- Roditeljska kuća u Sarajevu predstavlja idealno rješenje i zbog toga im želimo pomoći kako bi olakšali djeci i njihovim roditeljima liječenje i boravak u Sarajevu - kazala je Savić, dodavši kako se oboljeli u BiH suočavaju s brojnim poteškoćama i često ovise o humanitarnim akcijama.

Međunarodni dan djece oboljele i liječene od raka obilježava se s ciljem podizanja svijesti građana o problemima s kojima se susreću oboljela djeca i njihove obitelji, te kako bi se razumjele njihove potrebe i olakšalo dugotrajno liječenje.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Dr. Rajič: Raste broj oboljele djece od raka (VIDEO)

FMON - Bibliotekama u Novom Travniku i Travniku darovana naučna i stručna literatura

Veleposlanik Velike Britanije posjetio Središnju Bosnu (VIDEO)

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom