Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 15.02.2018. 11:53 |

Premijer Novalić o današnjoj sjednici Vlade FBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. februara (FENA) – Vlada Federacije BiH održala je danas hitnu sjednicu, a premijer Fadil Novalić ističe kako se ovih dana Vlada suočava s raznim tehničkim problemima koji utiču na održavanje sjednica.

-Znate da se selimo iz zgrade u ulici Alipašina 41 u zgradu Energoinvesta tako da imamo male zastoje u funkcioniranju kako same Vlade tako i ministarstava – izjavio je Novalić za Fenu pojašnjavajući razloge održavanja hitne sjednice.

Danas je, ističe, Vlada dala suglasnost na Prijedlog Kolektivnog ugovora za službenike, organe uprave i sudske vlasti u FBiH koji su utvrdili pregovarački timovi Vlade FBiH i Sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudske vlasti i javnim ustanovama u Federaciji.

-Kolektivni ugovor uređuje prava i obaveze državnih službenika i namještenika na svim nivoima od općina do Federacije. Bitno je istaći da je suglasnost dobio i Prijedlog Sporazuma o visini osnovice za obračun plate – kazao je Novalić.

Napominje da je na sjednici Vlade danas bila još jedna tačka koju je Vlada radi vremenskih rokova morala hitno tretirati, a to je Informacija o tehničkoj finalizaciji odgovora na upitnika Evropske komisije.

-Svi su odgovori usvojeni. U ovom momentu čekamo još samo odgovore iz Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) koji radi štrajka do danas nisu dostavljeni – izjavio je premijer Federacije BiH Fadil Novalić.

 

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Nikšić: Rudnik 'Kreka' na najbolji mogući način odgovorio na 'pruženu ruku Vlade FBiH' (VIDEO)

Nikšić: Rudnik 'Kreka' na najbolji mogući način odgovorio na 'pruženu ruku Vlade FBiH'

Delegacija Vlade Federacije BiH u ponedjeljak u posjeti RMU „Kreka“

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana