Bosna i Hercegovina     | 15.02.2018. 10:25 |

Pokušao prokrijumčariti sat vrijedan 68.000 KM

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 15. februara (FENA) - Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH su na Međunarodnom aerodromu Sarajevo spriječili pokušaj izbjegavanja plaćanja uvoznih dažbina na skupocjeni sat marke "Ulysse Nardin“, čija je tržišna vrijednost 68.000 KM.

Iz UIO pojašnjavaju da su pripadnici Grupe za sprečavanja krijumčarenja i prekršaja, iz Regionalnog centra Sarajevo, na osnovu informacija koje su im ustupile kolege iz Uprave carina Republike Hrvatske, izvršili presretanje i pregled prtljaga državljanina Bosne i Hercegovine koji je u našu zemlju pokušao ući preko Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Prilikom skeniranja prtljaga pronađen je i oduzet skupocjeni sat "Ulysse Nardin“, koji je navedena osoba pokušala unijeti na teritoriju BiH bez plaćanja uvoznih dažbina, a za koji je prethodno podnio zahtjev za povrat PDV-a kod zemlje izvoznice.

-Ovim radnjama potvrđene su informacije koje su kolege iz Hrvatske podijelile s UIO te je na osnovu istih izvršena vrijedna zapljena - naglašava se u saopćenju UIO BiH i napominje da je ovakav vid saradnje s kolegama iz Hrvatske uspostavljen kroz stalno prisustvo na regionalnim obukama koje organizuje Vlada SAD-a kroz program EXBS.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Snažna podrška za BiH i daljnje proširenje uoči samita EU-a

Milanović: Opasno je što europska birokracija od BiH želi stvoriti građansku državu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom