Svijet     | 14.02.2018. 18:41 |

Mitt Romney pokreće predizbornu kampanju za američki Senat

FENA Internet

SALT LAKE CITY, 14. februara (FENA) - Bivši američki predsjednički kandidat Mitt Romney pokreće kampanju za izbore za Senat u saveznoj državi Utah.

Tri osobe upoznate s njegovim planom saopćile su da će Romney zvanično pokrenuti predizbornu kampanju na snimku koji će objaviti u četvrtak. Njegovo prvo pojavljivanje u javnosti kao senatskog kandidata planirano je za petak u Utahu. Ljudi koji su objavili tu informaciju tražili su da ostanu anonimni jer nisu bili ovlašteni da objave Romneyeve planove. 

Romney, koji ima 70 godina, pokušava naslijediti republikanskog senatora Orribna Hatcha, koji je najavio povlačenje nakon više od 40 godina provedenih u amerričkom Senatu.

Bivši guverner Massachusetta preselio se u Utah nakon što je izgubio na predsjedničkim izborima 2012. godine. On se smatra najvećim favoritom za pobjedu na senatskim izborima.

Romney je upamćen u Utahu po tome što je "spasio" Zimsku olimpijadu u Salt Lake Cityju 2002. godine iskompromitiranu skandalima, podsjeća Associated Press.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Ustavni sud: Predsjednik RH ne može biti kandidat na izborima

Milanović: Na izborima ću sudjelovati kao kandidat za premijera i pobijediti

Bivši direktor Frontexa kandidat na listi francuske krajnje desnice na evropskim izborima

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'